Nyheter

21
Dec
Patent vinne Vil øke Apple kampen mot android

Den delvis rettslige seier at Apple vant mandag mot HTC vil ikke p...

21
Dec
Mobil sikkerhet svikter historie leksjon

Mobile brukere fra alle samfunnslag, fra den gjennomsnittlige borge...

READ MORE
PC Hjelp
NYheter
Kina for å bygge mer Super datamaskiner med Homegrown Chips
Nov 09, 2011
Kina planlegger mer superdatamaskiner med hjemmelaget chips for å møte regjeringens krav, ifølge en kinesisk forsker involvert i landets databehandling med høy ytelse.
Sist måned avduket Kinas National Supercomputer Center i Jinan den Sunway Bluelight, landets første superdatamaskin basert utelukkende på nasjonalt utviklede mikroprosessorer. Den Sunway Bluelight har en vedvarende ytelse 0,79 petaflops (kvadrillion flyttallsytelse beregninger per sekund) når målt med Linpack benchmark, som kunne plassere den ved nummer 13 i verdens topp 500 supercomputing listen.

I løpet av de neste fem årene, er Kina forventes å utvikle mer superdatamaskiner med hjemmelaget chips, sier Pan Jingshan, assisterende direktør ved National Supercomputer Center i Jinan. I 2006 skisserte myndigheter landets fremtidige vitenskapelige utviklingsplaner, som kalles for forskning i petaflop superdatamaskiner bygget med "nye fundamentale konsepter".

En del av senterets mål i bygge superdatamaskin var å heve Kinas teknologiske konkurranseevne, sier Pan. "Building superdatamaskiner er resultatet fra Kina og de lokale myndighetenes krav. Det definitivt vises mer superdatamaskiner bruker innenlands CPUer," sa han.

Den Sunway Bluelight bruker 8704 "Shenwei 1600" mikroprosessorer, noe som gir superdatamaskin en teoretisk topp hastighet på 1,07 petaflops. Den Sunway Bluelight har et strømforbruk på 1 megawatt. Pan, derimot, hadde ikke detaljer på mikroprosessorer brukes. Andre datamaskinen forskere involvert med sin konstruksjon ble også kontaktet, men kunne ikke nås for kommentar.

Bilder og rapporter fra lokale kinesisk presse, viser imidlertid design av Shenwei 1600 mikroprosessor. Ifølge bildene, er chips bygges med 16 kjerner, og har en klokkefrekvens 0,975 til 1,2 GHz. Flisen bruker også en RISC (redusert instruksjonssett computing) arkitektur. Bilder finner du her.

Jack Dongarra, en datamaskin forsker ved University of Tennessee, som også kompilerer topp 500 supercomputing listen, bemerket at Shenwei 1600 chip ble bygget med en 65 nano-meter designprosessen. "Utformingen er i verdensklasse," sa han i en e-post. "Putting 16 kjerner, ved lav effekt, i en 65 nanometer design er veldig bra."

Til sammenligning Intels Core i7-900 chip-serien bruker en 32 nanometer designprosessen, gir det fire ganger så mange transistorer, sa han.

"For en slik kritisk teknologi som databrikker ville jeg gjette at kineserne ikke ønsker å være avhengige av vestlig teknologi, akkurat som USA ikke ønsker å bli avhengig av utenlandsk teknologi," Dongarra sa.
 
Kontakt info
PChjelp og Datahjelp Service
Adresse : Brugata 1, 0186, Oslo

Inngang fra storgata
E-post : datahjelposlo@gmail.com
Web : www.firstpricepchjelp.no
Telefonnummer : 92502614
Org. Nr. 999521215
Menu categories
 
 
© Copyright FirstPrice PC Hjelp. All rights reserved. Designed & Maintained by pc hjelp team support